WELCOME

For everyone who love classical stories
from many centuries until millenium
with some great story-teller around the world
these is just some compilation of epic-stories
that I've read and loved so many times
... an everlasting stories and memories ...

Translate

Wednesday, August 15, 2012

HISTORICAL FICTION CHALLENGE



TBRR HISTORICAL FICTION CHALLENGE

Pertama-tama, sebuah pengakuan, bahwa diriku adalah seorang ‘bookaholic’ kelas berat, terbukti dengan semakin bertambahnya kecepatan membaca buku dalam sebulan, ternyata juga diimbangi dengan ‘pembelanjaan buku’ setiap bulan (^_^). 

Pada akhirnya karena terlalu banyak pilihan bacaan yang bagus-bagus, seringkali diriku kesulitan menetapkan tujuan bacaan yang bisa segera dituntaskan. Beruntunglah pada tahun ini akhirnya diriku kembali aktif dalam dunia blogger dan bertemu ‘sesama-jenis-penggila-buku’ ... hahaha, dan menemukan suatu cara untuk ‘mendorong’ rasa malas atau alasan macam-macam untuk tidak menyelesaikan bacaanku serta review buku tersebut. 

Maka dalam rangka berusaha ‘melahap’ timbunan buku-buku ‘seksi-nan-menawan’ ini, diriku mencari teman senasib sepenanggungan yang mau ikut serta dalam ‘penderitaan serta kesenangan’ membaca buku-buku ini. Dan inilah program Challenge terbaru yang akan diadakan oleh blog HobbyBuku's Classic

MY TBRR 2012 HISTORICAL FICTION CHALLENGE

Choose Your Level :
≥ 1000 pages/month  [ Historian ]
≥ 800 pages/month  [ Curator ]
≥ 600 pages/month  [ Librarian ]
≥ 400 pages/month  [ Collector ]
≥ 200 pages/month  [ Shopper ] 

[ notes ] : those pages could from single book or multiple books, so it’s accumulated from all your reading whole month (^_^) ..... you can upgrade your level while progressing, but please don’t down-graded your level, ‘cause this challenge is about ‘challenge-your-self’ to read more than average.

About the Challenge : 
  

  1. Choose your own Level.
  2. Make your own list on TBRR HisFic Pile. ( see example here )
  3. Make a blog posting about your reading ( the content is up to you, as long still about this Reading Challenge ).
  4. Don’t forget to added link post on your list after finished your task.  
  5. Each month I will check-in your list, see how far the progress on your own challenge, and I will added total pages on your entry for the result at the end of this year ( entry will be counted only from month of August 2012 - December 2012 )

Terms & conditions to follow : 
  

  1. You must have a blog to post your readings challenge.
  2. Follow HobbyBuku's Classic on GFC (Google Friend Connect) or Blogroll
  3. Put TBRR Pile Hictorical Fiction Challenge Button on your blog.
  4. Participants can join by add your URL blog at this comment below, and I will enclose your entry at this ‘sign up page’ and added your progress each month until the end of this year.  

[ for all participants of this challenge that submit their entry by August 2012, you also added to the list to win great prizes at the end of this year ; if you enlisted after August 2012 you’ll still can be participant at this challenge but not for the prizes ]

About the Prizes :

Yes, to added more ‘spirit & enthusiasm’ on your Reading Challenge, I will give something special to participant that not only finished and complete the tasks, but he / she also can ‘beat’ me on the total pages books I’ve Read&Review at the end of this year ( from August – December 2012 )


Choose 1st Prize : Winner will get to choose Book-of-Your-Choice worth 70K *
~ or ~
Choose 2nd Prize : Winner will get sponsor by HobbyBuku on Your Own Giveaway Blog at 2013 worth 70K **

* [ Indonesia’s Books / Import Books ; as long it's avaiable on bookstores at Surabaya ]
* [ at this time Prizes only for INA participants ]
** [ preferrable to be member of BBI / Blogger Buku Indonesia or already enlisted by September 2012 ]

Best Regards, 

33 comments :

  1. Aku ikutan yaa... http://hisficfanda.blogspot.com/2012/08/tbrr-historical-fiction-challenge.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay, thank sdh ikutan, siap-siap 'belajar-sejarah' :D , I don't konow why my history teacher never mention how exciting is reading history ...

      Delete
  2. Ikutan, Mbaaak :D

    http://orybooks.blogspot.com/2012/08/tbrr-historical-fiction-challenge.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Listnya diganti ya ? Nanti aq mampir lagi kesana :D

      Delete
  3. Ikut ya. Ini link postingku: http://surgabukuku.wordpress.com/2012/08/15/tbrr-historical-fiction-challenge/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sdh ikut meramaikan kancah bongkar-timbunan :D

      Delete
  4. Ini link saya, benar2 menantang diri sendiri :) http://bacaanbzee.wordpress.com/historical-fiction-challenge/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah kumasukan dalam daftar :D thanks sudah ikutan.

      Delete
  5. I've signed up! ini link-ya ya..

    http://mademelani.wordpress.com/2012/08/20/historical-fiction-challenge/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for joining :D I'll come visit after this. Welcome fellow-bookaholic !!!

      Delete
  6. Ikutan ya
    http://sinopsisuntukmu.blogspot.com/2012/08/historical-fiction-challenge.html

    ReplyDelete
  7. Mbak, boleh Historical Romance gitu ga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, tapi yang pure hisrom ya, jangan mixed dgn contemporer or pararom :D

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. Mbak, sori lagi.. Akhirnya aku bikin post, gak aku bikin page, soalnya tiap hari, angka di belakang page itu increment tersebut. Kali ini linknya udah benar:
      http://www.resensiharlequin.com/2012/08/cuap-cuap-tbrr-pile-challenge.html

      Delete
  8. historical romance masuk kategori ini nggak, mbak? :D *mendadaktertarik*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mbak, asal pure hisrom bkn mixed dgn contemporer or sejenis pararom :D monggo klo mau mau ikutan, batas entry untuk dapat hadiah sampai agustus aja lho ...

      Delete
  9. err, taunya mixed atau contemporer gmana ya, mbak? Agak rancu ni tentang sub genre yg itu?

    ReplyDelete
  10. mbak, ikutan aja wis ya..
    http://sekotakceritaseusaibaca.wordpress.com/2012/08/29/historical-fiction-challenge/

    ReplyDelete
  11. mb aku ikutan challengenya ya, semoga g terlambat :)
    http://kubikelromance.blogspot.com/2012/08/historical-fiction-challenge.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak ada kata terlambat :D welcome mabk sulis

      Delete
  12. ikutan Mbak

    http://jendelakumenatapdunia.blogspot.com/2012/09/historian-fiction-challenges.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudah ikutan mbak, tambah rame tambah asyik :D

      Delete
  13. Owalah, pendaftarannya sampai agustus aja, yah? terlambat ini, saya baru tahu hiks. Padahal pengen ikutan, biar tambah semangat membacanya.

    Semoga event lain kali bisa ikutan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih bisa kok, terbuka sampai akhir tahun :D.

      Delete
  14. hehe telat banget ya tapi aku tetep mau ikutan;p
    http://www.darjeelinglife.com/p/historical-fiction.html

    ReplyDelete
  15. Ikutan ya..
    http://half-filledattic.blogspot.com/2012/09/historical-fiction-challenge.html

    ReplyDelete
  16. mba, list target bukunya mesti sudah sampai bulan desember ya?
    soalnya saya belum banyak megang judul-judul hisfic yang akan saya baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ide awalnya dari tumpukan buku yg blm terbaca, tapi jika mau masukan daftar buku baru boleh kok, nanti yang dilaporkan daftar buku2 yang sudah terbaca dan dibuat reviewnya, cara buat daftarnya silahkan cek contoh diatas ya :D

      Delete