WELCOME

For everyone who love classical stories
from many centuries until millenium
with some great story-teller around the world
these is just some compilation of epic-stories
that I've read and loved so many times
... an everlasting stories and memories ...

Translate

Wednesday, August 14, 2013

MY WISHFUL WEDNESDAY [ 26 ] : "WORDSWORTH CLASSICS" [ Part I ]

[ source ]
MY WISHFUL WEDNESDAY ( 26 )
This week edition of Wishful Wednesday really special, ‘cause Astrid as the lovely host will (again) granted the wishes of ‘two’ (2) lucky winner who will be chosen randomly. And as always, I still gave such high hopes that ‘dear mr. Random’ will puts his magic wand to me (^_^)

I’m not gonna searching for new books, at least until the end of this year (hopefully it will control or reduce some of my books pile thsi year), that’s why I choose book from my previous wishlist, so here is my WW this week :




"THE KARAMAZOV BROTHERS"
By Fyodor Dostoyevsky
Wordsworth Classics Edition [ $ 5.14 ]
Preview :
As Fyodor Karamazov awaits an amorous encounter, he is violently done to death. The three sons of the old debauchee are forced to confront their own guilt or complicity. Who will own to parricide? The reckless and passionate Dmitri? The corrosive intellectual Ivan? Surely not the chaste novice monk Alyosha? The search reveals the divisions which rack the brothers, yet paradoxically unite them. Around the writhings of this one dysfunctional family Dostoevsky weaves a dense network of social, psychological and philosophical relationships. At the same time he shows - from the opening 'scandal' scene in the monastery to a personal appearance by an eccentric Devil - that his dramatic skills have lost nothing of their edge. The Karamazov Brothers, completed a few months before Dostoevsky's death in 1881, remains for many the high point of his genius as novelist and chronicler of the modern malaise. It cast a long shadow over D. H. Lawrence, Thomas Mann, Albert Camus, and other giants of twentieth-century European literature.
[ source : thebookdepository.co.uk ]


"Twenty Years After"
By Alexandre Dumas
Wordsworth Classics Edition [ $ 4.84 ]
Preview :
A year after the publication of The Three Musketeers, Alexandre Dumas produced a sequel worthy in every respect of the original. In Twenty Years After the much beloved D'Artaganan, Athos, Porthos and Aramis reunite to fight the forces of evil. In the original novel they defeated Milady, a formidable foe; now they need to face her vengeful son Mordaunt, as well as countering the machinations of the sinister Cardinal Mazarin. Their adventures also take them to England, where Cromwell is about to topple Charles I. Meanwhile, they must overcome the obstacles which the passing of time has placed between them. Rediscovering strength in unity, they fight for Queen and country. The Musketeer novels were a huge success in Dumas' own lifetime, and have lost none of their original appeal. Translated into many languages and adapted for cinema and television, they have helped to make Dumas arguably the most successful exporter of French culture to the wider world.
[ source : thebookdepository.co.uk ]

As alwalys, if you want to join this Wishful Wednesday Blog Hop, just follow this instructions below :
MY WISHFUL WEDNESDAY HOP
  • Silakan follow blog Book to Share – atau tambahkan di blogroll/link blogmu =)
  • Buat posting mengenai buku-buku (boleh lebih dari 1) yang jadi inceran kalian minggu ini, mulai dari yang bakal segera dibeli, sampai yang paling mustahil dan hanya sebatas mimpi. Oya, sertakan juga alasan kenapa buku itu masuk dalam wishlist kalian ya!
  • Tinggalkan link postingan Wishful Wednesday kalian di Mr. Linky (klik saja tombol Mr. Linky di bagian bawah post). Kalau mau, silakan tambahkan button Wishful Wednesday di posting kalian.
  • Mari saling berkunjung ke sesama blogger yang sudah ikut share wishlistnya di hari Rabu =)


Best Regards,

22 comments :

  1. itu foto yg atas bikin ngiler deh, kapan ya bisa punya rak kaya gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rak-nya doank mbak ? Aq kasih deh klo cmn rak hahaha :D

      Delete
  2. Eh, Wordsworthnya....bikin ngeper bacanyaaaaa hahaha...

    Semoga segeraterkabul yaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini buat ditimbun jadi simpanan tahun depan mbak Lila (^_^)

      Delete
  3. Semoga beruntung yaa ( ˘▽˘ʃƪ)

    ReplyDelete
  4. Hahaha. sama kayak komen mba Lila.


    semoga menaang ya mbaaak

    ReplyDelete
    Replies
    1. apanya yg samaan mbak, copas aja ya ...
      makasih :D salam buat oryz sm si kecil

      Delete
  5. Wow, bacaan klasik. Pengen banget baca tapi biasanya ngga tahan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aq juga newbie kok Ratri, baru setahun terakhir ini coba-coba, ternyata banyak juga yg suka jadinya :D (asli dulu takut banget klo mau baca genre ini)

      Delete
  6. 3 Musketeers, pernah ada animenya.

    Semoga terkabul yah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mending nonton film layar lebarnya daripada anime, lebih cakep yang jelas hehe :D
      makasih ya Lina.

      Delete
  7. Wah Twenty Years After tuh sebelum atau setelah The Man in the Iron Mask ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum The Man in The Iron Mask mbak Nana. Three Musketeers ini dilanjutkan dengan Twenty Years After lalu Ten Years Later.

      Delete
  8. Semoga segera lengkap koleksi klasiknya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasih mbak Lulu :D mari sama-sama berdoa buat masing-masing wishlist hehehe

      Delete
  9. Aku juga pengen ngoleksi ini :p Baru punya Great Gatsby. Dan Little Prince sama Alice In Wonderland lagi on the way....
    Kalau punya duit banyak sih pengennya koleksi yang Penguin Classic.
    Heheheheh,
    Cuma yang versi Wordsworth itu, oke juga covernya dan harganya kejangkau. Cuma dalemnya agak bikin jereng di mata >.<
    Semoga lekas terkabul :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. klo mau koleksi yang Penguin English Library, nunggu pas lagi sale aja, aq beli juga pas sale mulai 30% - 50% kok (biar lambat asal dapat hehe)
      Ya edisi WWC ini kelemahannya emang bacanya kudu pake 'kaca pembesar' apalagi klo pas yg tebal, tapi mau apalagi, soalnya murmer dan kualitasnya bagus :D

      Delete
  10. wordsworth ini emang menggoda yaaa soalnya harganya juga terjangkau :) belum pernah baca dostoevsky niiih masi ngga berani hihi...thanks udah ikutan ya mba mar, gudlak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaaaa....pengennya PEL semua, tapi selisih hampir separuh *hicks*
      Aq juga blm pernah baca, makanya pengen coba, apalagi klo ada yg kasih "giveaway" (main-kode) xixixi
      Thanks sdh adakan event ini mbak Astrid (sembari merapal mantra spy menang)

      Delete
  11. Aku juga mau kalo raknya, gyahahaha... :D

    ReplyDelete
  12. wah keren... semoga terwujud ya wish bukunya :)

    ReplyDelete